Seria a II-a a fost produsă în 1986.
Episoadele sunt bazate pe "Seria Căilor Ferate", însă spre deosebire de primul sezon, acesta foloseşte şi câteva poveşti scrise de Christopher Awdry, fiul reverendului. Christopher a fost rugat special de Britt să scrie mai multe povestiri. Sezonul 2 este singurul care are calitatea video a sezonului 1, cele două fiind foarte asemănătoare ca stil de producere. Majoritatea episoadelor au două titluri, unul din Regatul Unit, iar celalat din America.

Producţie:
Regizor: David Mitton
Producător principal: Britt Allcroft
Producători: David Mitton, Robert Cardona
Compozitori: Mike O'Donnell, Junior Campbell
Narator UK: Ringo Starr
Narator SUA: George Carlin

Premieră: 2 Septembrie 1986 (UK)

Personaje introduse:
Duck
Donald şi Douglas
Diesel
Bill şi Ben
Boco
Daisy
Trevor
Harold
Vagonul cu frână cel rău
Jem Cole
Vicarul


Locații introduse:
Depozitul de fier vechi
Mina de Caolin


în România:
Varianta tradusă a Sezonului 2 este difuzată pe postul JimJam TV.
Premieră pe JimJam TV: 26 Noiembrie 2007

În Noiembrie 2011 acest sezon a fost lansat pe două DVD-uri a câte 13 episoade fiecare:
Volumul 3 - Thomas și Marea Evadare
Volumul 4 - Thomas Vine la Micul Dejun

Dublajul: Zone Studio Oradea
Traducerea: ?
Narator: ?

 

Lista episoadelor:

Episodul 1 din Sezonul 2 (1986)
THOMAS, PERCY ŞI CĂRBUNELE

Într-o zi Percy are un accident, murdărindu-l pe Thomas cu praf de cărbune. Thomas crede că Percy a făcut-o intenționat și se bucură nespus când Percy are parte de același tratament. Cei doi s-au împăcat rapid şi au decis ca pe viitor fie mult mai atenți cu cărbunii.

Episodul 2 din Sezonul 2 (1986)
VACI

Într-o dimineaţă Edward are un incident cu niște vaci neastâmpărate. Auzind acestea, Gordon și Henry nu se pot abține din râs, asta până când o văcuță se pune pe șinele lor, blocându-le calea.

Episodul 3 din Sezonul 2 (1986)
URMĂRIREA LUI BERTIE

Neputând să-și transporte călătorii, Thomas îl roagă pe Bertie să-i transporte în locul său și să îi ducă la timp pentru a prinde trenul lui Edward. Edward însă nu-l remarcă pe Bertie și pleacă, Bertie fiind nevoit să plece în urmărirea sa.

Episodul 4 din Sezonul 2 (1986)
SALVAT DE LA FIER VECHI

Într-o dimineaţă Edward a trebuit să transporte nişte fier vechi la topitorie, însă acolo a avut o surpriză. Trevor, o veche locomobilă cu aburi, stătea trist printre movilele cu fier vechi. Acesta i-a povestit lui Edward că fostul proprietar l-a dat la fier vechi, deoarece era mult prea bătrân şi nu mai prezenta siguranţă. Edward a tot încercat să găsească pe cineva care să-l dorească pe Trvor, în cele din urmă convins pe vicar să-l cumpere. Acesta a fost foarte mulţumit de preţul cu care l-a achiziţionat, spunând că este nepreţuit. Acum Trevor lucrează în livada vicarului, Edward vine zilnic să vadă ce mai face.

Episodul 5 din Sezonul 2 (1986)
FIER VECHI

James îl jignea pe Edward mereu, spunându-i că este numai bun pentru dus la fier vechi. Din fericire, Edward, înțelept de felul său, nu-i asculta răutățile. Într-o zi James a scăpat de sub control și Edward a fost cel care l-a salvat. De atunci James îl respectă pe Edward, în cea mai mare parte a timpului.

Episodul 6 din Sezonul 2 (1986)
THOMAS ŞI TREVOR

Thomas îl întâlnește pe Trevor, locomobila salvată de Edward de la fier vechi. Aceștia devin prieteni farte buni.

Episodul 7 din Sezonul 2 (1986)
PERCY ŞI SEMNALUL

Glumețul Percy crede că le poate juca feste locomotivelor mai mari. James și Gordon îl pun imediat la punct, punându-l într-o situație jenantă atunci când acesta întâlnește un semnal pe care nu știe cum să-l interpreteze.

Episodul 8 din Sezonul 2 (1986)
DUCK PREIA COMANDA

Duck, marea locomotivă vestică, sosește pe insula Sodor pentru a-i prelua sarcinile lui Percy. Gordon, Henry și James fac glume pe seama numelui său, Rață, în scurt timp însă Duck le arată cum procedează o locomotivă din vest.

Episodul 9 din Sezonul 2 (1986)
PERCY ŞI HAROLD

Harold consideră că-l poate întrece pe Percy într-o cursă nemaiîntâlnită. Cine credeți că va câștiga?

Episodul 10 din Sezonul 2 (1986)
FUGA

Thomas pornește din greșeală fără mecanic. Din fericire, șeful stației sare în cabina acestuia și apasă maneta de frână.

Episodul 11 din Sezonul 2 (1986)
PERCY INTRA LA APĂ

Glumețul Percy râde de frica de ploie a lui Henry. Mai târziu Percy devine chiar el subiect de glumă pentru Henry, alunecând pe șinele scufundate în mare.

Episodul 12 din Sezonul 2 (1986)
POC FACE DIESEL

Diesel, prima locomotivă diesel de pe insulă, sosește în Sodor hotărât să se impună în fața locomotivelor cu aburi. În cele din urmă nu reușește decât să se facă de râs, deraind niste vagoane vechi.

Episodul 13 din Sezonul 2 (1986)
O TREABA MURDARĂ

Diesel începe să spună minciuni despre Duck, minciuni care le supără pe lcomotivele mari. Pentru a-l pedepsi, Controlorul Gras decide să-l trimită pe Duck să lucreze la Gara lui Edward.

Episodul 14 din Sezonul 2 (1986)
PE APROAPE BĂRBIERIT

Vagoanele buclucașe îi provoacă un accident lui Duck. Celorlalte locomotive le pare rău pentru acesta și-l cheamă înapoi la Depoul Tidmouth, recunoscând că Diesel a împrăștiat minciunile.

Episodul 15 din Sezonul 2 (1986)
MAI BINE MAI TÂRZIU DECÂT NICIODATA

Bertie descoperă că uneori și întârzierile au urmările lor bune.

Episodul 16 din Sezonul 2 (1986)
VAGONUL CU FRÂNĂ

Controlorul Gras a comandat o locomotivă din Scoția, spre surprinderea lui însă, au sosit două. Acesta nu știe pe care să o păstreze.

Episodul 17 din Sezonul 2 (1986)
DELEGAŢIA

Locomotivele decid să-l trimită pe Percy în calitate de delegat pentru a-l ruga pe Controlorul Gras să păstreze ambele locomotive scoțiene, atât pe Donald, cât și pe Douglas. După ce gemenii și-au dovedit utilitatea curățând șinele de zăpadă, Controlorul Gras nu poate decât să accepte rugămintea locomotivelor.

Episodul 18 din Sezonul 2 (1986)
THOMAS VINE LA MICUL DEJUN

Thomas consideră că poate să meargă și fără un mecanic, după ce pornește însă, își dă seama că nu poate frâna de unul singur și intră la propriu într-o casă, deranjând familia care tocmai lua micul dejun.

Episodul 19 din Sezonul 2 (1986)
DAISY

Daisy, automotorul, se dovedește a fi foarte leneșă și nepoliticoasă.

Episodul 20 din Sezonul 2 (1986)
ÎNCURCĂTURA LUI PERCY

Deoarece Daisy refuză să-și transporte vagoanele cu marfă, Percy este nevoit să muncească mai mult. Din cauza aceasta, bietul Percy are parte de un accident neplăcut. Controlorul Gras o avertizează pe Daisy că el nu păstrează locomotivele care nu-și fac treaba.

Episodul 21 din Sezonul 2 (1986)
DIESELUL

Bill și Ben, gemenii de la Carieră, decid să-și recupereze vagoanele luate din greșeală de către BoCo, noua locomotoivă diesel-electrică.

Episodul 22 din Sezonul 2 (1986)
DRUM GREŞIT

Gordon vorbește foarte superficial despre locomotivele de pe liniile secundare precum BoCo. Într-o zi însă când acesta intră din greșeală pe o linie secundară, BoCo este cel care îi sare în ajutor, salvându-l de năzdrăvanii Bill și Ben.

Episodul 23 din Sezonul 2 (1986)
AVENTURA LUI EDWARD

Edward le dovedește tuturor că și în cele mai dificile situații își poate termina sarcinile.

Episodul 24 din Sezonul 2 (1986)
TRENUL FANTOMĂ

După un accident, Percy este acoperit cu făină de la roți până la cabină. Acesta decide să-l sperie pe Thomas, prefăcându-se că este o fantomă.

Episodul 25 din Sezonul 2 (1986)
OMIDA

Percy ajunge să arate ca o sperietoare de ciori după ce fânul cosit se lipește de el.

Episodul 26 din Sezonul 2 (1986)
THOMAS ŞI BRADUL DISPĂRUT

Trimis să aducă pomul de Crăciun, Thomas este surprins de o avalansă. Din fericire, Donald și Douglas reușesc să-l scoată de sub nămeți.

Episodul nedifuzat din Sezonul 2 (1986)
VAGONUL DISPĂRUT

Deși acest episod a intrat în producție, Britt Allcroft a decis să renunțe la el, considerând povestea acestuia mult prea complicată pentru copii.

Douglas, speriat de faptul că ar putea să fie despărțit de fratele său geamăn și trimis înapoi în Scoția, rătăcește din greșeală vagonul special al lui Thomas. Donald și Douglas fac schimb de tendere, și, implicit de numere, considerând că-l pot păcăli pe Controlorul Gras.