SKARLOEY
Locomotiva de Mocăniţă - #1

Skarloey este prima locomotivă de pe noua, la acea vreme, Cale Ferată de Mocănită din Sodor, ajungând pe insulă în 1865. Pe cât este de înțelept pe atât este de prietenos și harnic. Uneori își mai iese din caracter și se comportă copilărește, dar toată lumea știe că este o locomotivă cu adevărat utilă!

RHENEAS
Locomotiva de Mocăniţă - #2

Rheneas este a doua locomotivă de mocăniță din Sodor, sosind la un an după Skarloey. Asemeni lui Skarloey, acesta a fost fabricat cu cabină neacoperită, aceastea fiindu-le acoperite câțiva ani mai târziu. Controlorul Gras este foarte mândru de el, mai ales pentru că acesta a salvat linia lui Skarloey de la închidere. El a dat dovada de determinare, transportându-și călătorii în ciuda unei defecțiuni tehnice.

SIR HANDEL
Locomotiva de Mocăniţă - #3

Sir Handel, numit Șoimul în zilele sale de tinerețe, este a treia locomotivă de mocăniță. Inițial, după ce a fost cumpărat și adus împreună cu Peter Sam să lucreze pe linia lui Skarloey, acesta s-a dovedit a fi cam leneș. Gordon l-a sfătuit să se prefacă bolnav, însă planul s-a sfârșit cu un accident. De atunci, Sir Handel a devenit una dintre cele mai întelepte locomotive de pe insulă.

PETER SAM
Locomotiva de Mocăniţă - #4

Numit Stuard în tinerețe, Peter Sam este una dintre cele mai harnice și gentile locomotive de mocăniță, motiv pentru care până când și vagoanele buclucașe îl plac. Când se afla împreună cu Sir Handel sub aripa lui bătrânului Duke, lucrând pe șina lui, acesta era cam nepoliticos și băgăreț. Timpul însă și-a lăsat amprenta și înteleptciunea a venit de la sine. După un accident avut într-un tunel, coșul său de fum a fost înlocuit cu unul pătrat, care, deși este mai eficient, este un bun motiv de glumă printre celelalte locomotive.

RUSTY
Locomotiva Diesel de Mocăniţă - #5

Rusty, numit în glumă și Ruginitul, este singura locomotivă diesel de mocăniță. Deși s-ar putea crede că Rusty este nepoliticos și vanios precum majoritatea locomotivelor diesel, spre surprinderea tuturor, el este cea mai simpatică și prietenoasă locomotivă. Sarcina lui principală este să se ocupe de întreținerea căilor ferate, făcându-și treaba vesel zi de zi.

DUNCAN
Locomotiva de Mocăniţă - #6

Duncan este cu siguranță cel mai neastâmpărat și cel mai agitat din toată echipa. El are un suflet tânăr, la început "dansând" Rock'n'Roll pe șine, asta până când a deraiat și Controlorul Gras l-a amenințat că-i scurteză coșul de fum.

FREDDIE
Locomotiva de Mocăniţă - #7

Neînfricatul Freddie, după cum a fost denumit de prietenii săi, este o locomotivă care s-a întors după zeci de ani pe Insula Sodor. Uneori este puțin repezit și neatent, dar scopul său este întotdeauna unul bun.

DUKE
Locomotiva de Mocăniţă - #8

Duke, numit cu mândrie după Ducele de Sodor, este una dintre cele mai vechi locomotive de mocăniță. Acesta a lucrat mai întăi cu Smudger și ulterior cu Peter Sam și Sir Handel, asta până când linia sa a fost închisă definitiv. Investitorii i-au cumpărat doar pe Peter Sam și pe Sir Handel, considerându-l mult prea bătrân pe Duke. După mulți ani de zile Controlorul Gras a început căutările acestuia, căutări finalizate cu succes. Astfel, Duke i-a reîntâlnit pe bunii săi prieteni și lucrează fericiți pe linia lui Skarloey.

SMUDGER
Locomotiva transformată în generator

Smurger a fost o locomotivă de mocăniță transformată în generator în urma deraierilor. Duke l-a tot avertizat să fie atent și ascultător, dar, desigur, nu a luat în seamă îndemnul. Asta până într-o zi când directorul liniei s-a hotărât să-l facă folositor, transformându-l într-un generator. Acestuia i-au fost scoase roțile și a fost montat definitiv în spatele depoului. După închiderea liniei lui Duke se presupune că acesta a rămas captiv acolo, devenind una cu natura.

BERTRAM
Locomotiva de Mocăniţă

Bertram este o locomotivă asemănătoare lui Duke din punct de vedere al construcției, amândoi având tender. Acesta a fost abandonat foarte mulți ani la Mina părăsită. Asta până când Controlorul Gras a descoperit Mina, dar totuși Toby este cel care l-a descoperit propriu-zis. Din acest motiv cei doi sunt foarte buni prieteni.

MIGHTY MAC
Locomotiva Bidirecţională de Mocăniţă

Mighty-Mac, numit și Puternicul-Mac, este o locomotivă bidirecțională siameză, singura de pe insulă de fapt. Când a sosit în Sodor Thomas s-a cam speriat, nemaivăzând niciodată o locomotiva atât de... stranie. Mighty și Mac s-au dovedit însă a fi foarte prietenoși cu ceilalți, dar mai puțin între ei. Cu timpul au învățăt să se înțeleagă și să se coordoneze, deoarece până la urmă, împart aceleași rotițe.

VICTOR
Locomotiva de la Atelierele Centrale

Povestea lui Victor a început atunci când acesta a fost trimis din Cuba. Printr-un accident, în timpul debarcării, a fost scăpat în mare. Astfel, a fost trimis la reparații, a fost revopsit și, cu timpul, a învățat limba vorbită în Sodor și s-a împrietenit cu toate locomotivele. Acesta a devenit locomotiva șefă a Atelierelor de Reparații Sodor.

LUKE
Locomotiva Irlandeză de Mocăniţă - #22

Luke este o locomotivă micuță care lucrează la Cariera de pe Muntele Albastru. Acesta s-a ascuns ani de zile de Controlorul Gras, considerând că acesta îl va trimite înapoi. Deși celelalte locomotive de mocăniță au încercat să-l ascundă, Thomas l-a descoperit. Acesta l-a ajutat în cele din urmă să înțeleagă că Controlorul Gras nu va renunța la o locomotivă atât de harnică.

MILLIE
Locomotiva Privată a Contelui de Sodor

Millie este o lcomotivă tânără și veselă de origine franceză. Ea îi aparține Contelui de Sodor, Sir Robert Norramby, aceasta fiind locomotiva sa privată.LOCOMOTIVELE DE PE „CALEA FERATĂ ÎN MINIATURĂ” DIN ARLESDALE


MIKE
Locomotiva în Miniatură

...

REX
Locomotiva în Miniatură

...

BERT
Locomotiva în Miniatură

...

 

Pe insula Sodor sunt o mulțime de personaje.