THOMAS
Locomotiva cu Aburi - #1

Thomas este personajul principal al brandului care îi poartă numele. Acesta este puţin cam neastâmpărat, însă întotdeauna se dovedeşte a fi un foarte bun prieten. La început acesta dorea să vadă lumea, nu să împingă vagoane toată ziua. Deşi acesta a intrat în tot felul de probleme, Controlorul Gras îl consideră „o locomotivă cu adevărat folositoare”. Visul lui era să aibă propria sa cale ferată, pe care a şi primit-o după ce l-a ajutat pe James. Thomas a mai primit şi două vagoane personale, Annie şi Clarabel, cu ajutorul cărora îşi transportă pasagerii.

EDWARD
Locomotiva Albastră - #2

Edward a fost primul personaj creat de Wilbert Awdry. El este unul dintre cei mai înţelepţi membri ai echipei, tocmai de acea majoritatea prietenilor săi apelează la el cu diverse probleme sau întrebări, la care numai el le-ar putea răspunde. Deşi în ultimul timp a fost tachinat de celelalte locomotive pentru că a îmbătrânit, acesta este destul de deştept pentru a le ignora. El este adesea folosit pe post de locomotivă de rezervă, pentru a îi ajuta pe ceilalţi cu încărcăturile mult prea grele.

HENRY
Locomotiva Verde cea Mare - #3

Henry este o locomotivă verde, mare şi puternică, dar foarte sentimentală. Henry i-a cauzat Controlorului Gras o mulţime de probleme. Deoarece acesta nu dorea să se ude, a refuzat să iasă dintr-un tunel, Controlorul Gras blocându-l acolo pentru un timp îndelungat. Acesta nemaifolosindu-şi cazanul, s-a stricat, iar singura şansă a lui Henry a fost să primească cărbune scump pentru un timp. În urma unui accident feroviar, el a primit o modificare totală a boilerului, lucru foarte costisitor. Locul său preferat este pădurea, unde se află Copacul Dorinţelor.

GORDON
Locomotiva Albastră cea Rapidă - #4

Gordon este cea mai rapidă locomotivă a Controlorului Gras, motiv pentru care nu ezită să se dea mare, câteodată supărându-şi prietenii. El este titularul trenului Express, însă câteodată împarte această onoare şi cu alte locomotive. Oricât de obosit ar fi, nu lasă niciodată o treabă neterminată. Singura sarcină pe care Gordon nu a suportat-o niciodată este aceea de a trage vagoane buclucaşe. El are chiar şi un deal numit după el, Dealul lui Gordon, fiind numit aşa după ce acesta a rămas blocat la poalele dealului.

JAMES
Locomotiva Roşie - #5

James este o locomotivă roşie cu un boiler foarte strălucitor. Acestuia nu-i place nimic mai mult decăt să se dea mare în faţa colegilor lui, uneori făcând chiar şi greşeli mai grave doar de dragul de a fi lăudat. Lui îi place să se autodescrie ca fiind cea mai splendidă locomotivă. Când acesta a venit pe Insula Sodor, era vopsit total în negru, însă după un accident grav cu nişte vagoane, Controlorul Gras a decis că merită o nuanţă care să-l facă zărit de toată lumea. Locul său preferat este spălatoria, unde ar sta şi zile întregi pentru a fi vopsit sau lustruit.

PERCY
Locomotiva Verde cea Mică - #6

Percy a venit iniţial în Sodor pentru a manevra vagoane în triajele mari, după plecarea lui Thomas pe propria sa şină secundară. Însă Controlorul Gras şi-a dat seama de potenţialul lui şi îl mai pune uneori să transporte trenuri de pasageri. Percy este o locomotivă micuţă verde, care deşi nu le ştie mereu pe toate şi câteodată le joacă farse celorlalţi, se dovedeşte a fi un prieten de excepţie. Sarcina sa preferată este să transporte trenul poştal cu corespondenţă, noapte de noapte, uneori împreună cu prietenul său cel mai bun, Thomas.

TOBY
Locomotiva de Tramvai - #7

Toby este o locomotivă de tramvai veche din lemn, el a ajuns pe Insula Sodor după ce şina lui proprie a fost închisă. Controloul Gras a decis să-l aducă pe căile sale ferate după ce, cu câteva zile înainte, i-a vizitat fosta sa şină secundară, văzând cât de abătut era de închiderea ei. Prima sarcină a acestuia a fost să ducă vagoane cu marfă de la minele Ffarquhar. Acesta are propriul său vagon pe nume Henrietta, la care nu ar renunţa niciodată. Locul său preferat este ferma de animale, unde dă o mână de ajutor oricând este nevoie.

DUCK
Locomotiva GWR din Vest - #8

Duck (ro: Raţă), pe numele său real, Montague, este o locomotivă GWR venită din vest. Acesta a primit porecla de "Rață" deoarece ceilalți spuneau că cotcodăcește, oricum pe el nu l-a deranjat niciodată acest nume, ba chiar s-a familiarizat cu el şi îi place. Deşi când a venit prima oară pe insulă locomotivele mari au râs de el, acesta a pus în aplicare un plan isteț și le-a arătat ce poate el cu adevărat. Controlorul Gras a decis că Duck merită propria lui șină, dându-i traseul de pe coastă, și pe Oliver ca ajutor. Acum el este una dintre cele mai respectate locomotive din Sodor.

DONALD şi DOUGLAS
Gemenii Scoţieni - #9 şi #10

Donald și Douglas sunt doi scoţieni veniți pentru a le ajuta pe celelalte locomotive. Iniţial Controlorul Gras a cumpărat doar o singură locomotivă, însă spre surprinderea lui au sosit două, creând o confuzie foarte mare. Deşi la început acesta a vrut să trimită unul dintre ei înapoi, cei doi i-au arătat cât de bine lucrează împreună şi l-au convins să-i păstreze pe amândoi. De atunci aceştia fac parte din elita locomotivelor din Sodor.

OLIVER
Locomotiva Vestică - #11

Oliver este o locomotivă GWR, salvată de la fier vechi pentru a munci pe căile ferate din Sodor. Deşi el trebuia să fie casat împreună cu Toad, vagonul său de frână, Douglas a reuşit să-i salveze pe cei doi, tractându-i până la reparaţii. În scurt timp Oliver a fost ca nou, iar Controlorul Gras este foarte mulţumit de el. Acum lucrează pe şina lui Duck şi este foarte mândru, n-ar mai înceta să povestească despre Vest. Oliver i-a rămas veşnic recunoscător lui Douglas pentru că l-a ajutat să primească o nouă şansă.

DIESEL
Locomotiva cea Vicleană

Diesel este prima locomotivă cu motor de pe insulă. El este extrem de viclean, şi, cu un zâmbet şi o scuză poate să păcălească mişeleşte pe oricine. Acesta nu pierde nici o ocazie de a se răzbuna pe locomotivele cu aburi, pe care le crede învechite şi nefolositoare. Deşi la început Controlorul Gras l-a trimis înapoi, şi-a dat seama că are nevoie de el, şi, momentan lucrează ori la cariera de piatra, ori împige vagoane la triaje.

DAISY
Automotorul Diesel - #52627

Daisy este un automotor diesel modern. Ea a venit în Sodor pentru a transporta pasagerii lui Thomas în timp ce acesta a fost la reparații. Uneori ea se dovedește a fi nepoliticoasă și veșnic nemulțumită de condițiile oferite. A dat dovadă de acest lucru când bieții Toby și Percy au trebuit să-i găseasca un depou „pe gustul ei”. De asemenea, le-a insultat pe Annie, Clarabel, și pe Henrietta, numindu-le vechituri. Cea mai mare teama a ei sunt taurii, din fericire însă, Toby a ajutat-o să-și depășească aceste temeri și Daisy a devenit mult mai prietenoasă și îi tratează pe ceilalți cu respect.

BILL şi BEN
Gemenii de la Carieră

Ben și Bill sunt două locomotive gemene care lucreaza la minele de caolin din Sodor. Cei doi sunt foarte neastâmpărați și provoacă mereu accidente și întărzieri din cauza glumelor lor nesărate. Deși sunt gemeni și își petrec majoritatea timpului împreună, mai au momente când se ceartă și nu vorbesc pentru o perioadă de timp, mai ales pentru că sunt mereu în concurență, ambii voind să-i arate Controlorului Gras tot ce este mai bun din ei. Aceștia au mare noroc cu locomotive precum Fergus, Boco, sau mai ales Mavis, care să-i ghideze în treburile lor zilnice.

BOCO
Locomotiva Diesel-Electrică - #D5702

BoCo este o locomotiva diesel-electrică care iniţial a sosit pe insula Sodor doar pentru un termen scurt. Acesta a avut ghinionul de a fi întâmpinat chiar de obraznicii Bill şi Ben, care l-au cam ameţit după ce i-au jucat o festă. Oricum, BoCo fiind o fire caldă şi foarte prietenoasă i-a iertat pe cei doi, iar Controlorul Gras a decis să-l păstreze pe insulă deoarece s-a dovedit a fi foarte harnic şi demn de încredere. El este un foarte bun sfătuitor, motiv pentru care prietenii lui îi cer des sfaturi.

MAVIS
Locomotiva Diesel de la Carieră

Mavis este o locomotivă diesel industrială care lucrează la Cariera de piatră din Sodor. Deseori se întâlneşte cu Bill, Ben, Boco, Fergus, sau Toby. Deoarece ea este încă tânără, la început s-a purtat copilăreşte și chiar îl asculta pe Diesel, lucru care i-a cauzat multe probleme, ba chiar un accident destul de grav lui Toby, însă pe parcurs s-a maturizat și a înțeles greșelile făcute. După toate întâmplările şi sfaturile celorlalți, ea a devenit mult mai înţeleaptă, motiv pentru care prietenii ei, fie diesel sau cu aburi, se pot baza pe ea în orice situație.

STEPNEY
Locomotiva Liniei Clopoţel - #55

Stepney este o locomotivă cu aburi care a avut o poveste asemănătoare cu Oliver. După ce a fost trimis la fier vechi pentru a fi casat, Rusty, micul diesel de mocăniță, i-a salvat viața. De atunci Rusty este eroul și cel mai bun prieten al său. Stepney este foarte prietenos și este mereu dornic să aibă parte de un traseu lung și relaxant. După ce l-a cunoscut, Controlorul Gras i-a oferit chiar propria lui șină secundară străbătută de flori albastre cu clopoței, prin pitorescul peisaj rural de munte, alături de locomotivele de mocăniță

D261
Locomotiva Diesel din Clasa 40

D261 nu și-a menționat numele niciodată, astfel, locomotivele îl numesc pur și simplu Dieselul. Acesta a fost împrumutat de către Controlorul Gras pentru a da o mână de ajutor în Sodor. Acesta în schimb, nu doar că a fost nepoliticos față locomotivele cu aburi, dar s-a și stricat lăsându-i pe Duck și Stepney să lucreze singuri. D261 a fost trimis imediat înapoi pe continent și nu s-a mai întors în Sodor niciodată.

DEREK
Locomotiva Diesel cea Bolnăvicioasă

Derek, alias Paxman, este o locomotivă diesel cam bolnăvicioasă. Iniţial a sosit pe insulă pentru a-i ajuta pe gemenii Bill şi Ben la Cariera de Piatră, însă s-a dovedit că el însuşi avea nevoie de ajutor, deoarece fiind o locomotivă nouă, motorul îi ceda din cauza supraîncălzirii. Controlorul Gras l-a trimis la atelierele de reparații pentru a i se rezolva toate problemele tehnice. Deşi ceilalţi au râs de problema sa cam neobișnuită, el s-a dovedit a fi foarte drăguţ şi dornic mereu de noi prieteni. Din păcate acesta a apărut în serial doar o singură dată.

ARRY şi BERT
Gemenii de la Topitorie

Bert si Arry sunt două locomotive diesel care lucrează atât la halele de fier vechi din Sodor, cât și la topitorie. Aceștia adoră să le joace feste locomotivelor pe aburi. Uneori însă, glumele lor nesărate s-ar fi putut termina tragic, odată fiind la un pas chiar de a-l distruge pe Stepney, după ce l-au împins pe rampa de casare. Controlorul Gras s-a văzut de foarte multe ori pus în fața faptului că trebuie să-i pedepsească, însă doar pe un timp scurt, deoarece pe cât sunt de răi, pe atât sunt de folositori, muncind foarte mult la transportul și mutatul fierului vechi.

DIESEL 10
Locomotiva Diabolică

Reputația lui Diesel 10 nu este una tocmai bună, toate locomotivele cu aburi se tem de el și de cleștele său gigantic care poate sfâșia metalul. El consideră că locomotivele cu aburi trebuiesc eliminate și înlocuite cu locomotive diesel. Cu multe zeci de ani în urmă acesta a accidentat-o grav pe Lady, din fericire însă, Thomas a ajutat-o să-și revină. După nenumărate pedepse din partea Controlorului Gras, Diesel 10 a început să se căiască, și, pe cât de greu de crezut ar părea, chiar să și conviețuiască cu locomotivele pe aburi.

LADY
Locomotiva Magică

Lady este o locomotivă foarte prietenoasă și elegantă, crezând că puterea prieteniei poate înceta rivalitatea dintre locomotivele diesel și cele pe aburi. După ce Diesel 10 a izbit-o în plin, aceasta a fost ascunsă mulți ani într-o peșteră și Burnett Stone a încercat să o readucă la viață. În cele din urmă, cu ajutorul lui Thomas, aceasta a fost reparată și a revenit în Sodor.

SPLATTER și DODGE
Ajutoarele lui Diesel 10

Splatter și Dodge au fost două locomotive diesel care l-au urmat și l-au ajutat necondiționat pe Diesel 10 să o găsească pe Lady. Diesel 10 însă nu îi trata cu respect și îi numea „Splodge”. Gemenii și-au dat seama de relele intenții ale lui Diesel 10 și au încetat să-l mai ajute.

SALTY
Locomotiva Diesel de la Docuri - #2991

Salty este cu siguranță cea mai prietenoasă locomotivă de pe insula Sodor, asta în ciuda faptului că este un diesel. Cel mai mult îi place să spună povești marinărești, deși asta îl cam plictisește pe Cranky, săturat să tot audă povești cu pirați, vapoare fantomă sau furtuni teribile. Lucrul care îl face pe Salty cel mai fericit este însă marea, acesta adoră să lucreze la Docuri.

HARVEY
Locomotiva Macara - #27

Când a sosit pe Insulă, Harvey nu a fost bine primit de celelalte locomotive deoarece acesta arăta ciudat. Harvey a dovedit însă că are un suflet mare și i-a sărit în ajutor lui Percy fără a sta pe gânduri. Astfel, el a dovedit că a fi diferit nu este rău, din potrivă, te face special.

EMILY
Locomotiva Elegantă

Cele două roți motoare mari o fac cea mai elegantă locomotivă din Sodor. Deși încearcă mereu să ajute, având rolul surorii mai mari, deseori își supără prietenii prin comportamentul ei lăudăros. Chiar dacă nu este intenționat, uneori pur și simplu nu se poate abține să nu le dea ordine prietenilor ei.

ARTHUR
Locomotiva Punctuală

Când acesta a sosit pe Insula Sodor avea un record fără pată, însemnând că nu a a avut niciun accident și că nu a provocat niciodată dezordine. Din păcate, o glumă nevinovată a lui Thomas s-a transformat într-un accident pe măsură pentru Arthur. Pentru a-și cere iertare că i-a stricat recordul impecabil, Thomas i-a dat lui Arthur postul permanent pe Linia de pe Coastă. Acesta este fericit să transporte trenuri cu pește spre și dinspre Satul Perscăresc.

MURDOCH
Locomotiva Puternică

Deși este cea mai mare și puternică locomotivă din Sodor, Murdoch are caracterul unui domn elegant. Ceea ce îl deranjează cel mai mult este gălăgia, motiv pentru care își mai atenționează prietenii când fac prea mult zgomot.

FERGUS
Locomotiva de Tracţiune

Fergus este o locomotivă de tracțiune care seamănă foarte mult cu Trevor, locomobila cu abur. Acesta are o roata volantă mare cu care poate alimenta generatoare sau alte mașinării. El este cunoscut pentru corectitudinea sa, asemenea lui Arthur, acestuia nu-i place să încalce regulile și face absolut tot ca la carte.

SPENCER
Locomotiva Rapidă

Spencer este una dintre cele mai rapide locomotive cu abur din lume. Acesta vine regulat în Sodor pentru a trage trenurile Ducelui și Ducesei de Boxford, motiv pentru care mai mereu se laudă. Gordon tot încearcă să se întreacă cu acesta pentru a dovedi care din ei este cu adevărat mai rapid, însă nu au ocazia.

MOLLY
Locomotiva Galbenă

Molly este o locomotivă foarte elegantă. La început, ea a crezut că nu este destul de specială pentru a fi apreciată de ceilalți, însă a învățat ca și o sarcina banală precum transportatul cărbunilor, este o treabă specială.

NEVILLE
Locomotiva Neagră - #33010

Prima oară când a sosit în Sodor, celelalte locomotive cu aburi nu i-au oferit o primire foarte calduroasă deoarece arata ca o locomotivă diesel. Ceilalți și-au dat seama imediat de greșeala făcută și îl considera pe Neville un prieten de nădejde.

DENNIS
Locomotiva cea Leneşă - #11001

Dennis este o locomotivă diesel de culoare gri. Deși este foarte puternic, uneori încearcă să-i facă pe ceilalți să tragă trenurile sale și să facă munca în locul său. Dennis nu se sfiește să folosească o minciună bună dacă acest lucru îl scutește de muncă.

ROSIE
Locomotiva Roz

Micuță, roz și mereu veselă, Rosie este o locomotivă foarte prietenoasă și dornică de a se juca. Aceasta îl place pe Thomas și îl imită în tot ceea ce face, acest lucru supărându-l pe Thomas uneori.

WHIFF
Locomotiva cu Ochelari - #66

Whiff este una dintre cele mai harnice locomotive din Sodor. El lucrează la Groapa de Gunoi, motiv pentru care trenurile sale miros urât. Uneori se mai fac glume pe seama sa, însă cu toții știu că nu s-ar descurca fără Whiff. De asemenea, el este singura locomotivă din Sodor care poartă ochelari de vedere.

BILLY
Locomotiva Neascultătoare

Billy este o locomotivă mică de culoare portocalie. Acestuia nu îi place să aștepte și să asculte ce are de făcut, în special dacă cel care îi spune ce trebuie să facă este Thomas.

STANLEY
Locomotiva Argintie

Stanley a sosit inițial în Sodor pentru a-i ține locul lui Thomas în timp ce acesta lucra la restaurarea orașului Great Watertown. Thomas a devenit însă invidios pe Staney, crezând că acesta vrea să-i fure prietenii. Cei doi s-au împrietenit imediat după ce Thomas și-a dat seama că greșește.

HANK
Locomotiva Americană

Hank a venit pe Insulă pentru a trage trenurile de marfă cele grele. Thomas a crezut că acesta nu vrea decât să se laude, însă și-a dat seama ca tot ce dorește Hank să facă este să ajute și să se împrietenească.

FLORA
Locomotiva cea Nouă de Tramvai

Flora este un tramvai cu abur. Este foarte asemănătoare cu Toby, însă nu este făcută din lemn ca acesta. De asemenea, la fel ca Toby, Flora a propriul vagon de pasageri, un vagon etajat în care plimbă turiștii.

HIRO
Locomotiva Japoneză - #51

Una dintre primele locomotive sosite în Sodor, Hiro a fost uitat pe o linie abandonată mulți ani din pricina lipsei de piese de schimb. Din fericire Thomas l-a descoperit și l-a transportat la Atelierele Centrale, loc unde a fost restaurat. Hiro se întoarce regulat în țara sa natală, Japonia.

CHARLIE
Locomotiva Glumeaţă - #14

Charlie este o locomotiva de culoare mov care abundă de fericire. Acesta spune mereu și mereu glume. Uneori însă, glumele nepotrivite îi provoacă probleme.

SCRUFF
Locomotiva Gunoieră

Scruff este o locomotivă micuță cu aburi care a venit în Sodor pentru a-l ajuta pe Whiff să se descurce cu vagoanele pline de deșeuri. Acestuia nu îi place să fie curățat, motiv pentru care amicii săi îi atrag atenția, uneori.

BELLE
Locomotiva Pompier - #6120

Belle este prima locomotivă echipată pentru stingerea incendiilor din Sodor. Aceasta a fost achiziționată de Controlorul Gras, și, în cele din urmă, l-a adus și pe Flynn cu ea de pe Continent. Belle lucrează zilnic la Centrul de Căutare și Salvare.

DEN
Locomotiva de la Atelierele Diesel

Den, precum Victor, este „șeful” Atelierelor Diesel din Sodor. Acesta este foarte prietenos și nu ezită nicio clipă să-și repare un prieten la nevoie, fie el și pe aburi! Într-o zi, Den i-a montat lui Gordon amortizoare de locomotivă diesel.

DART
Locomotiva de la Atelierele Diesel

Dart este cel mai bun prieten al lui Den, motiv pentru care unde este unul, cu siguranță se află și celălalt. Acestuia îi place să întervină în discuțiile lui Den și să-i finalizeze propozițiile.

NORMAN
Locomotiva Diesel

Norman este o locomotivă diesel asemănătoare lui Dennis, tocmai din acest motiv se spune că cei doi ar fi frați, poate chiar gemeni.

PAXTON
Locomotiva Diesel

Paxton este o locomotivă diesel, este foarte prietenos, dar cam naiv uneori. Diesel încearcă mereu să-l păcălească, iar Diesel 10 îi dă mereu ordine și îl sfătuiește să nu-l asculte pe Controlorul Gras. Paxton are însă o inimă mare și este prieten cu toata lumea.

SIDNEY
Locomotiva Diesel

Sidney este foarte prietenos, deși este diesel. Percy l-a ajutat să fie reparat, deoarece Sidney a fost uitat fără roți atârnat în Atelierele Diesel timp de mai bine de doi ani.

WINSTON
Mașina Feroviară de Inspecţie

Winston este vehiculul feroviar pe care Controlorul cel Gras îl foloșește pentru inspecția șinelor din Sodor. Acestuia nu îi place cum îl conduce Controlorul Gras, visând ca într-o bună zi să se poată conduce singur.

STAFFORD
Locomotiva Electrică pe Baterii - #1917

Stafford este o locomotivă foarte deosebită, este prima locomotivă electrică pe baterii din Sodor. Acesta este foarte silențios datorită motorului electric, ceea ce îl face uneori să-și dorescă să scoată aceleași sunete cu o locomotivă pe aburi. De asemenea, acesta trebuie să fie atent mereu să nu i se descarce bateriile.

STEPHEN
Locomotiva de Epocă

Stephen, denumit astfel după creatorul lui, este una dintre primele locomotive din lume. Acesta are la bază locomotiva proiectată de George Stephenson în 1829. Datorită vitezei sale superioare de 45 km/h față de alte locomotive asemănătoare, acesta a fost poreclit „Racheta”. El a fost abandonat zeci de ani, până când Contele Robert l-a adus pe insulă și l-a reparat la Atelierele Centrale. Acum Stephen lucrează la Castelul Ulfstead, unde plimbă turiștii cu o garnitură de muzeu.

CONNOR şi CAITLIN
Locomotivele de pe Continent

Caitlin și Collin sunt două locomotive care pargurg regulat ruta dintre Castelul Ulfstead al Contelui de Sodor și Anglia. Aceste sunt foarte rapide și adoră să se întreacă. Până când și rapizii Gordon și Spencer au fost impresionați când s-au întâlnit. În ciuda vitezei, cei doi sunt mereu dornici de a se împrieteni, după cum a aflat-o și biectul Connor atunci când s-a întâlnit pentru prima dată cu Bill și Ben.

PORTER
Locomotiva de la Docurile Brendam

Deși la început Salty l-a văzut pe Porter ca pe o amenințare, cei doi au devenit cei mai buni prieteni. Ambii iubesc marea și lucrează ca locomotive de manevră pentru trenurile de marfă din Docurile Brendam. Acesta este deosebit de prietenos și se înțelege foarte bine cu Harvey, mai ales după ce l-a ajutat pe acesta sa-și depășească concepțiile greșite despre sine. Asemeni lui Rosie, Porter are un aspect special, având trei domuri.

TIMOTHY
Locomotiva cu Petrol

Bill și Ben au parte de o nouă mână de ajutor, da, Timothy! Acesta este o locomotivă micuță angajată definitiv la Minele de Caolin din Sodor „S.C.C.”. Timothy este special deoarece el nu utilizează cărbuni sau lemne pentru a-și încalzi cazanul, ci petrol, tocmai din acest motiv are o pompă de combustibil proprie.

SAMSON
Locomotiva Mândră - #15

Samson este o locomotivă verde cu abur care are numărul 15. Acesta s-a rătăcit prima oară când a venit în Sodor în timp ce transporta machetele dinozaurilor pentru noul Parc al Dinozaurilor pe care îl contruia Contele Robert. Deoarece era prea mândru să întrebe, a preferat să se descurce singur şi a întârziat o zi întreagă. Deşi este bine intenţionat, uneori vorbele sale pot fi înţelese greşit de alte locomotive.

GLYNN
Locomotiva foarte veche

Glynn a fost unul dintre „Ibricele de cafea”, după cum erau denumite locomotivele de tipul său. Acestea au fost patru locomotive cu abur foarte vechi care au lucrat în Sodor. Acestea au fost proiectate și construite de un predecesor al Controlorului cel Gras și au circulat pe calea ferată de la Cariera Anopha până ce au fost înlocuite de Thomas. Ele au primit acest nume deoarece boilerul lor era plasat pe verticală.

RYAN
Locomotiva G.N.R. - #1014

Ryan a fost adus de Controlorul Gras pe Insula Sodor pentru a ajuta la construcția căii ferate secundare din Harwick. Acum acesta locuiește împreună cu Daisy în depoul orașului.

PHILIP
Micuţa Locomotivă Diesel - #68

Philip este o locomotivă diesel micuţă care se ocupă de tractat vagoanele de marfă în triaj. Acesta este foarte rapid, dar şi nerăbdător din fire.
LOCOMOTIVE CARE AU VIZITAT INSULA SODOR:CITY OF TRURO
Locomotiva Faimoasă - #4472

City of Truro a fost în vizită în Sodor acum mulți ani. Auzind zvonurile conform cărora City of Truro a atins 100 de mile pe oră (161 km/h), Gordon a încercat sa-i depășească recordul, însă nu a reușit decât să rămână fără capacul boilerului. Recordul lui City of Truro este și astăzi un subiect de discuție, nefiind înregistrat oficial, spre deosebire de cel al lui Flying Scotsman.

DASH şi BASH
Gemenii de la Gaterul din Insula Misty

Bash și Dash sunt doi gemeni care lucrează și locuiesc alături de Ferdinand pe Insula Misty. Aceștia ajută la aprovizionarea Insulei Sodor cu lemn de calitate.

FERDINAND
Locomotiva de la Gaterul din Insula Misty

Ferdinand este o locomotivă ce locuiește și lucrează alături de Bash și Dash pe Insula Misty.

GATOR
Locomotiva cu Abur

Gator, pe numele său real Gerald, și-a caștigat porecla datorită aspectului unic foarte asemănător cu cel al unui aliGATOR. Acesta este o fire calmă și foarte prietenoasă, însă în ochii lui Percy acesta este un aventurier care adoră marea și tânjește după drumuri lungi. Din acest motiv, Percy îl consideră chiar un erou. Aspectul acestuia se datorează cisternelor de apă dispuse longitudinal lângă camera de ardere.

LOGAN
Locomotiva de la Depozitul de Cărbuni - #7109

Logan este locomotivă cu abur care a lucrat la Depozitul de Cărbuni din Sodor. Acesta are un aspect interesant, arătând precum o locomotivă diesel.

Logan nu va apărea în serial.

SAM
Locomotiva Supradimensionată - #906

Sam este o locomotivă lungă și puternică ce provine din Statele Unite. De fapt, este cea mai mare locomotivă care a circulat vreodată pe Căile Ferate din Sodor. Acesta a fost proiectat pentru a fi capabil să tragă garnituri foarte lungi pe distanțe foarte mari fără a fi necesar să oprească des. Se spune că Sam are o inimă pe măsura dimensiunilor sale, fiind foarte prietenos și dornic de a sări în ajutor.

Sam nu va apărea în serial.

ZBURĂTORUL SCOŢIAN
Locomotiva Faimoasă - #4472

Flying Scotsman provine din Marea Britanie, fiind nu doar prima locomotivă care a atins oficial viteza de 100 de mile pe oră (161 km/h), dar și singura locomotivă cu aburi din lume care a circulat non-stop 422 de mile (679 km), record mondial care se menține și astăzi. Acesta are două vagoane tender deoarece circulă pe distanţe lungi şi are opriri rare. El este într-o continuă cursă cu Gordon, fratele său.

ASHIMA
Locomotiva Pictată din India

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

ETIENNE
Locomotiva Electrică din Franța

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

VINNIE
Locomotiva din SUA - #6407

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

FRIEDA
Locomotiva din Germania - #409

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

YONG BAO
Locomotiva din China

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

SHANE
Locomotiva din Australia - #520

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

AXEL
Locomotiva din Belgia

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

CARLOS
Locomotiva din Mexic - #903

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

RAJIV
Locomotiva din India

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

GINA
Locomotiva din Italia

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

IVAN
Locomotiva Diesel din Rusia

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

RAUL
Locomotiva din Brazilia - #166

Apare în filmul Marea Cursă (2016).

HUGO
Automotorul 'Zeppelin' cu Elice

Hugo își face debutul în Sezonul 20 (2016). El este automotorul experimental de tip 'zeppelin' construit de inginerul german Franz Kruckenberg în 1929. Datorită elicei sale propulsată un motor diesel, acesta atinge viteza de 143 mile/h (203 km/h). Deși Hugo este foarte prietenos, el a avut dificultăți în a se împrieteni cu celelalte locomotive deoarece acestea credeau că vor fi înlocuite de tehnologia modernă.

HURRICANE
Locomotiva Experimentală - #20

Acesta își face debutul în filmul Călătorie Departe de Sodor (2017).

MERLIN
Locomotiva Experimentală - #783

Acesta își face debutul în filmul Călătorie Departe de Sodor (2017).

THEO
Locomotiva Experimentală

Acesta își face debutul în filmul Călătorie Departe de Sodor (2017).

FRANKIE
Locomotiva Experimentală - #4002

Aceasta își face debutul în filmul Călătorie Departe de Sodor (2017).

LEXI
Locomotiva Experimentală

Aceasta își face debutul în filmul Călătorie Departe de Sodor (2017).

 

Pe insula Sodor sunt o mulțime de personaje.